Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Bahçeye Balkona Suni Çim Halı Nasıl Döşenir?
28.03.2024

Bahçeye Balkona Suni Çim Halı Nasıl Döşenir?

Bahçe balkon veya terasa hangi çim halıyı sereceğinizi netleştirdikten sonra sıra çim halıyı döşemeye geldi. 

Suni çim halıyı nasıl uygulayabileceğinizi kolaylaştırmak için uzman ipuçları ve tüyolarla dolu bir rehber hazırladık.

Mükemmel yemyeşil bir bahçe veya balkona sahip olmak için yapılacaklar farklı adımları içermektedir. Gelin önce balkona, teras veya beton bir zemine çim halı serilirken dikkat edilecekleri inceleyelim sonrasında bahçeye çim halı nasıl döşenir başlığımızı açıklayacağız.

Balkon Teras ve Beton Zeminlere Çim Halı Serilirken Dikkat Edilecekler

Beton veya seramik bir zemine çim halı uygulanırken dikkat edilecek ilk adım zeminde su birikintisi olan alanların olup olmadığını tespit etmektir.

Zeminde çukurluklar var ise ve bu alanlarda su birikiyorsa ilk önce bu alanları uygun bir zemin malzemesi ile doldurun ve suyun zeminden akıp gittiğini test edin.

Bu adımdan sonra yapacağınız tek şey çim halıyı serip fazlalıklarını kesmektir.

Unutmayın ultraviyole dayanımı fazla olamayan çim halılar 1 veya 2 yıl içinde artık kullanılmaz hale gelecektir. 

Çim halı tercihinizi yaparken 5 yıl ve üstü ultraviyole dayanımı olan çim halıları tercih edin. 

Confetti Congres çim halıları 7 yıl ultraviyole dayanımı ile en fazla güneş alan havuz kenarlarında bile uzun süre kullanılabilir.

Çim halılarımız hakkında bilgi edinmek ve sipariş vermek için: Çim Halı Fiyatları

Çim halıları istediğiniz ölçüde kesip adresinize teslim ediyoruz.

Bahçe ve Toprak Zeminler İçin Suni Çim Halı Uygulama

Mükemmel yemyeşil bir bahçe sahip olmak için yapılacaklar listesine bir göz atalım.

İhtiyaç duyacağınız araçları toplayın
Mevcut çim ve bitki katmanını kaldırın
Temel katmanı düzeltip hazırlayın
Bir kat kum uygulayın
Düz bir yüzey oluşturun
Suni çimleri hizalayın
Çim halının fazlalıklarını kesin
Çim halıyı döşeyin
Çimlere kum fırçalayın

Bahçenizi yenilemeye hazır mısınız? Yapay çim, doğal çime göre az bakım gerektiren bir alternatif olarak her geçen gün daha popüler hale geliyor. Herkes tüm yıl boyunca harika görünen bir bahçe ister ancak bakımını yapacak zamanı yoktur. Suni çimin  kurulumu kolaydır ve sonrasında neredeyse hiç bir bakım istemez.

İş için doğru araçlara sahip olduğunuzdan emin olun. Bu, mümkün olan en iyi sonuca ulaşmanızı sağlayacak ve çim halı uygulama sürecini sizin için kolaylaştıracaktır.

  1. Keskin bir bıçak veya maket bıçağı

    Metre

    Mastar düz kesim için

    Kurek

    Zemin sıkıştırma makinası (Kompaktör) veya silindir

    Sert dış mekan süpürgesi

    Yapıştırıcı

    Birleştirme bandı

Bahçe Zeminini Suni Çim Halı İçin Hazırlama

İşe başlamadan önce kontrol edilmesi gerekenler:
Su birikintisi olup olmadığını kontrol edin.
Bahçenizde yeterli drenaj var mı?
Bahçenizde artık istemediğiniz yabani otları veya bitkileri temizleyin.

Bahçede var olan organik bitki ve çimleri kürek kullanarak çıkarın.

Doğal çimi ve alt toprağı 10 cm derinliğe kadar kaldırın (eğer zemin iyi sıkışmış gevşek olmayan ve serbest drenaj varsa 7 cm kadar bitki ve gökleri kaldırmanız yeterli olacaktır.) Suni çim doğrudan üst toprağın üzerine yerleştirilmemelidir.

Yüzeyi bir rulo taş (loğ taşı) veya titreşimli plaka ile sıkıştırın (her ikisi de kiralanabilir).
Alana bir yabani ot öldürücü püskürtün ve ardından yabani ot membranı serin.

Yüzeye 1 nolu mıcır serin ve mıcırı loğ taşı (silindir taş) veya titreşimli kompaktör ile sıkıştırın.

Mıcır sıkıştırdıktan sonra, 2 -4 cm yüksekliğinde ince kum (inşaat kumu) kulanın. İstenilen seviyeye ulaşmak için gerekirse ekleme yaparak bunu gerekli seviyeye sıkıştırın.

Kum serilir ve sıkıştırılırken su tahliyesinin kolay olması için bir miktar eğim vermeniz durumunda ekstra bir drenaj sistemine gerek olmayacaktır.

Çim serildikten sonraki toplam yüksekliğe dikkat ederek, bu yükseltinin, planlanan son çim çizgisinin üzerinde olmadığından emin olarak yerleştirin.

Çimlerinizi her tarafta 5 cm ekstra pay kalacak şekilde düzleştirilmiş alana açın. Bu size mükemmel bir kenar sağlamak için yeterli malzeme sağlayacaktır. Çimlerinizi 2-3 saat dinlenmeye bırakmak kırışıkların katla izlerinin azalmasına yardımcı olacaktır.

Pürüzsüz ve düzgün bir yüzey elde etmek için fazlalıkları keskin bir bıçak kullanarak dikkatlice kesin. Çimi keserken bıçağınızı dikiş çizgilerinin yanından düzgün bir şekilde geçirmenizi ve dikişleri kesmemenizi öneririz. Çimi ahşap bir yüzeye veya döşemeye sabitlemek için halı raptiyeleri veya beton yüzey üzerine dış mekan kullanımına uygun bir yapıştırıcı kullanabilirsiniz.

Geniş alanlar için iki parça çimi birleştirmeniz gerekebilir. Bunun için birleştirme bandı (Helmetin Bezi) ve yapıştırıcı satın almanız gerekir. Helmetin bezinin sentetik çimlerde uygulaması, halıların birbirlerine eklenmesinde kullanılır. İki parçanın birleşim yerinin altına serilerek üzerine yapıştırıcı uygulanması ile iki parçanın birbirine en iyi şekilde yapışmasını ve zaman içerisinde açılmamasını sağlar.

İlk çim parçası arasında boşluk kalmayacak şekilde taban malzemesini çim ipliklerinin yakınından kesin. (Resim A)

İki parçayı bir araya getirerek iyi bir birleştirme olup olmadığını kontrol edin. (Resim B)

Birleştirme bandını açın ve birleştirme kenarlarını yaklaşık 30 cm geriye doğru katlayın.

Bandın parlak tarafının aşağıya baktığından emin olun. (Resim C)

Birleştirme bandının üzerine yapıştırıcı sürün. Yapıştırıcıyı yaymak için bir kazıyıcı kullanın. (Resim D)

İki parçayı birleştirerek dikiş boyunca dikkatli bir şekilde ilerleyin. Püsküllerin hasar görmediğinden veya gömülmediğinden emin olun. (Resim E)

Uygulandıktan sonra, yapıştırıcının iyice yapışması için belli bir süre üzerine yük yükleyin.

Çimlerin düz durması için az miktarda en ince kumdan çime yüzeyine eşit miktarda yayabilir ve sert bir süpürge ile çim halının her tarafına eşit miktarda dağılması için süpürebilirsiniz. Kum uygulama isteğe bağlıdır ancak çim tanelerinin dip kısımlarını kaplayacak miktarda kum uygulama çim halının daha uzun süre kullanılması ve iyi görünmesini sağlayacaktır.

Çim Halının Bakımı

Çimlerinizi bir süpürge veya plastik yapraklı tırmıkla düzenli olarak fırçalamak, liflerin düz ve eşit kalmasına yardımcı olacaktır.

Yapraklar ve diğer kirler bir süpürge, yaprak tırmığı veya hava üfleyici ile temizlenebilir.

Diğer kir ve atıklar su ile yıkanabilir. Köpek veya kedi dışkısı sertleşmeye bırakılabilir ve daha sonra çıkarılabilir. 

Kalıntıları temizlemek için seyreltilmiş bir dezenfektan kullanılabilir. Çim halılar anti bakteriyeldir bakteri oluşumunu engeller. Çoğunlukla sadece su hortumu ile temizlik yeterli olacaktır.

Girintileri en aza indirmek için keskin nesnelerden kaçının ve bahçe mobilyalarının veya dış mekan oyun ekipmanlarının yükünü çim halı üzerinde dağıtın.

Barbekü veya diğer sıcak nesnelerin çimlerinize temas etmediğinden emin olun.

Çim Halı Döşeme İle İlgili En Çok Sorulan Sorular

Çim halı satın almak isteyen veya satın alıp kullanan müşterilerimizden en çok gelen soruları sizin için cevapladık.

Çim halı zemini nasıl olmalı?

Çim halı zemini öncelikle su birikintilerin olmadığı bir yapıda olmalı. Toprak zemine döşenecek ise çim halı altına kum uygulanmalı ve suyun tahliyesini kolaylaştıracak bir zemin olmalı. Beton zemine de uygulandığında beton zeminin de suyun tahliyesi kolaylaştırması ve su birikintilerinin olmadığı bir zemin olmalı.

Çim halı kullanışlı mı?

Çim halılar neredeyse doğal çim kalitesine ve görünümüne sahiptir. Doğal çime göre çok az bakım istediği için çok daha kullanışlıdır.

Çim halı ne ile yapıştırılır?

Özellikle büyük alanlarda iki veya daha fazla parça halı kullanılan alanlarda birleştirme yerlerinin bir yapıştırıcı ve yapıştırma bantı ile bir arada tutulması görünüm açıdan önemlidir. Arama motoruna çim halı yapıştırıcısı yazdığınızda birçok ürün ile karşılaşacak ve dilerseniz online olarak sipariş verebilirsiniz. Forfloor markalı çim halı yapıştırıcısını projelerinizde kullanabilirsiniz.

Çim halı suya dayanıklı mı?

Evet, çim halının yağmura maruz kalması bir problem oluşturmaz. Haftalarca su içinde yüzmediği sürece serilen alanda yağan yağmur tahliye ediliyorsa çim halınızı yıllarca kullanabilirsiniz. Çim halınız kirlendiğinde bahçe su hortumu ile çim halınızı düzenli aralıklarla yıkayabilirsiniz.

Çim halı ömrü ne kadardır?

Doğru ve kaliteli bir çim halı tercih ettiğinizde düzenli aralıklarla bakımını yaptığınızda çim halının ömrü ortalama 6-10 yıldır. Confetti Halı Sanayi A.Ş. üretimi olan çim halılar en az 7 yıl ultraviyole dayanımı vardır. Çim halılarımız Türkiye'de Düzce fabrikamızda üretilmektedir.

 

Blog Son Eklenenler
Suni Çim Halı Kullanışlı Mı? Artıları ve Eksileri
Suni Çim Halı Kullanışlı Mı? Artıları ve Eksileri
Suni çim halı, son yıllarda doğal çimlere giderek daha popüler bir alternatif haline geliyor. Düşük bakım gereksinimleri, dayanıklılığı ve su tasarrufu avantajları nedeniyle suni çim halılar çok sık tercih edilir duruma geliyor.
Suni Çim Halı Nasıl Temizlenir | Profesyonel Temizlik İpuçları
Suni Çim Halı Nasıl Temizlenir | Profesyonel Temizlik İpuçları
Balkona suni çim döşemek bu aralar çok moda. Balkonlarını dekore etmeyi düşünen insanlar sıklıkla suni çimi düşünüyor çünkü çok fazla bakıma gerek kalmadan yeşil bir alan oluşturmak için harika bir çözüm olarak öne çıkıyor.
Bahçeye Balkona Suni Çim Halı Nasıl Döşenir?
Bahçeye Balkona Suni Çim Halı Nasıl Döşenir?
Bahçe balkon veya terasa hangi çim halıyı sereceğinizi netleştirdikten sonra sıra çim halıyı döşemeye geldi.  Suni çim halıyı nasıl uygulayabileceğinizi kolaylaştırmak için uzman ipuçları ve tüyolarla dolu bir rehber hazırladık.
Halı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Halı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Halı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler, Kullanım alanları, 
Halının Tarihçesi
Halının Tarihçesi
Halı nedir? Halıcılığın tarihçesi, halı çeşitleri, Türkiye ve Türkiye dışında halı ve halıcılık ile ilgili bilgi.
Doğru Halı Seçimi
Doğru Halı Seçimi
lk Adım: Zemin düzenlemesi ile başlayın. Klasik Düzen: Koltuk ve sandalyeleriniz duvar ile karşılıklıysa, halınız hepsinin ön ayaklarını da alacak kadar büyük olmalıdır.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.